VALMISTETTU OMALLA TEHTAALLA SEINÄJOELLA    
TUE
VASTUSTUSKYKYÄSI

 Flunssa- ja viruskausi on pahimmillaan. Huolehtimalla  riittävästä vitamiinien ja ravintoaineiden saannista voit tukea normaalia immuunijärjestelmän toimintaa, lyhentää flunssan kestoa ja lievittää sen oireita. 

Tärkeimmät vitamiinit vastustuskyvylle ovat C-, D-, B12-vitamiinit sekä sinkki. Lisäksi folaatti, seleeni ja probiootit tukevat immuunijärjestelmää tehokkaasti. 
Myös monet pohjoisen luonnon marjat ja kasvit ovat oikeaa superruokaa vastustuskyvylle!


Tehokkaimmat vitamiinit vastustuskyvyllesi


Mitkä ravintoaineet tukevat immuunijärjestelmää?

Kurkumiini

on tehokas antioksidantti Curcuma Longa -kasvista. Kurkumiinin sanotaan tukevan immuunipuolustusta ja vähentävän tulehdusta kehossamme.

Inkivääri

on sukulainen kurkumalle. Sisältää paljon antioksidantteja, ja sen sanotaan auttavan torjumaan flunssaa. Vinkki: sekoita tuore inkivääri, sitruuna, hunaja ja kuumaan veteen - täydellinen flunssajuoma!

C-vitamiini

C-vitamiini eli askorbiinihappo tukee tehokkaasti immuunijärjestelmää. Se on antioksidantti, jolla on monia vaikutuksia terveydellemme. Ihmiskeho ei voi tuottaa sitä, joten se on saatava ruoasta. Se myös vähentää flunssan oireita ja kestoa.

Sinkki

Sinkin sanotaan vähentävän tehokkaasti flunssan oireita ja lyhentävän sen kestoa. Sinkki on tärkeä hivenaine terveydelle ja vastustuskyvylle. Ihmiskeho ei voi tuottaa sitä tarpeeksi, joten se on saatava ruoasta.

B12-vitamiini

B12 edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Se edistää myös punasolujen muodostumista. Terve veri on yhteydessä immuunijärjestelmän normaaliin toimintaan. B12 saadaan pääasiassa eläinkunnan tuotteista. Vegaaneille suositellaan B12-vitamiinia ravintolisänä.

D-vitamiini

D-vitamiinin sanotaan tukevan immuniteettia influenssaa sekä virusten ja bakteerien aiheuttamia infektioita vastaan sekä laskevan hengitystieinfektioiden riskiä. Se on tärkeä vitamiini vastustuskyvylle ja yleiselle terveydelle. Talvisaikaan D-vitamiinin saantia tulisi tukea ravintolisällä.

Mustikka

Kotimaisissa mustikoissa on runsaasti kuitua ja ne sisältävät C-vitamiinia sekä muita vitamiineja. Mustikassa on voimakkaita polyfenoleja, ja mustikoilla tiedetään olevan antioksidanttisia vaikutuksia. Ne ovat hyväksi myös tulehdusta vastaan.

Pakurikääpä

Pakurikääpä - sienien kuningas - sisältää noin 10 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka. Sen sanotaan tukevan vastustuskykyä, laskevan hiljaista tulehdusta ja auttavan väsymykseen.

Puolukka

Puolukka, kuten mustikka, on hyväksi vastustuskyvylle. Se sisältää C- ja E-vitamiineja ja on hyvin kuiturikas marja. Puolukassa on runsaasti polyfenolisia yhdisteitä, joilla on antioksidanttisia vaikutuksia, eli ne suojaavat kehoa mm. tulehduksilta. 

Tue vastustuskyvyn toimintaa luonnollisilla, kotimaisilla ja puhtailla vitamiineilla.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.
Suositeltavaa vuorokausiannosta ei saa ylittää!

Viimeisimmät kirjoitukset