ILMAISET TOIMITUSKULUT YLI 50€ TILAUKSIIN      

Kurkumiini - Luonnon oma antioksidantti

Kultainen kurkumiini osaksi ruokavaliota?

Kurkumiini on suosittu ja terveellinen ainesosa, joka on löytänyt tiensä osaksi monen länsimaalaisen ruokavaliota. Sillä on positiivisia terveyttä edistäviä vaikutuksia, jotka ovatkin nostaneet kurkuman (kurkumiinin lähteen) suureen suosioon. 

Mutta mitä kurkuumiini on ja mistä se on peräisin?

Kurkumiini on luonnollisesti esiintyvä ainesosa kurkumakasvin (Curcuma longa) juurissa. Kurkuma on alunperin kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Se on inkiväärin sukulainen ja sillä on monia samankaltaisia terveysvaikutuksia. Itse kurkuma sisältää muutamaa eri ainesosaa, mutta kurkumiinia, kurkuman keltaisinta ainesosaa, on pidetty kurkuman vaikuttavimpana aineena. Keltainen vahva väri on tunnusmerkki kurkumalle sekä kurkumiinille. Kurkumaa käytetään paljon mausteena, ja kurkuman suosion kasvun takia kurkuma on noussut valitettavasti yhdeksi maailman väärennetyimmistä raaka-aineista.


Aasiassa kurkumaa on käytetty vuosisatojen ajan mausteena, mutta se on ollut myös tärkeä osa perinteistä aasialaista lääketiedettä, erityisesti sen tulehdusta ehkäisevien vaikutusten vuoksi. Se on yksi Ayurvedan, aasialaisen 'kokonaisvaltaisen elämän' lääketieteen järjestelmän pääyrteistä.

Odoo CMS - a big picture
(c) Pixabay.Kurkumiinia on perinteisesti käytetty haavojen parantamiseen, apuna kuumeeseen sekä parantamaan ruoansulatuksen ja immuunijärjestelmän toimintaa. Sen on myös sanottu edistävän kehon omaa puhdistautumista myrkyistä ja maksan detoksifikaatiota. 


Kurkuumiinin terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Se on erityisesti tunnettu sen tulehdusta estävistä ja vähentävistä ominaisuuksista, ja me todellakin suosittelemme ottamaan kurkumiinin osaksi terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.  Tässä muutama syy miksi käyttää kurkumiinia:   

  • On todisteita siitä, että kurkumiini vähentää tulehdusta. Tulehdusta edistävät olosuhteet kehossa on yhdistetty mm. syöpäsolujen kehittymiseen. Jatkuva kehon tulehdustila vaikuttaa negatiivisesti mm. kudoksiin, elimiin ja elimistön toimintoihin sekä kokonaisvaltaiseen terveyteen. (1) Terveelliset elämäntavat sekä tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää paljon luonnon omia antioksidanttien lähteitä, ovat parhaita tapoja ehkäistä ja vähentää tulehdusta ja sen aiheuttamia haittoja.

  • Kurkumiinin tulehduksia estävien vaikutusten sanotaan myös laskevan riskiä sydän- ja verisuonitauteihin, sekä auttavan muutamien eri syöpätyyppien kehittymistä vastaan. Kurkumiini voi myös edistää mielen ja aivojen hyvinvointia, sekä sen on tutkittu ehkäisevän Alzheimerin tautia. Näiden kurkumiinin ominaisuuksien osalta tarvitaan kuitenkin vielä lisää tieteellisiä tutkimuksia.

  • Kurkumiinia käytetään ihonhoitotuotteissa antimikrobisena ja ihon terveyttä parantavana aineena, koska se sisältää voimakkaita antioksidantteja, jotka voivat olla myös hyödyllisiä iholle. 

  • Se voi myös auttaa vähentämään liikunnan aiheuttamaa tulehdusta ja lihasherkkyyttä, ja se voi edistää palautumista, sekä siten parantaa suorituskykyä.  On tutkittu, että kurkumiini voi olla hyödyllinen oksidatiivisten ja tulehduksellisten tilojen, metabolisen oireyhtymän, niveltulehduksen, ahdistuneisuuden ja hyperlipidemian (korkea veren kolesterolin) hoidossa. (2) 

Lisäsimme inkivääriä ja B12-vitamiinia laadukkaaseen KURKUMIINI -tuotteeseemme:

Inkivääristä... 

 

Inkivääri on kurkuman läheinen sukulainen, joka sisältää monia samoja ravinteita ja jolla on monia yhteisiä terveysvaikutuksia. Sitä on myös käytetty jo vuosisatoja perinteisessä aasialaisessa lääketieteessä.  Sillä on tulehdusta laskevia vaikutuksia, ja se voi myös vähentää lihaskipua harjoituksen jälkeen. Lisäksi inkiväärillä on sanottu olevan syöpää ehkäiseviä vaikutuksia. Se voi myös edistää ruoansulatuksen normaalia toimintaa. (3) Odoo CMS - a big picture
(c) Pixabay


B12-vitamiinista... 

 

B12-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jota esiintyy luonnollisesti mm. naudanlihassa, lohessa ja kananmunissa. B12 on tärkeä vitamiini aivojen terveydelle, punasoluille, hermostolle, energia-aineenvaihdunnalle sekä se auttaa väsymystä vastaan. Se on tärkeä vitamiini terveelle keholle, ja sillä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Vegaaneille on tärkeää käyttää B12-vitamiinia ravintolisänä, sillä sitä ei saa tarpeeksi vegaanisesta ruokavaliosta.

IMMUUNIJÄRJESTELMÄLLE 


Aarjan premium KURKUMIINI inkiväärillä & B12 -vitamiinilla

ERINOMAISESTI IMEYTYVÄÄ KURKUMIINIA. Me käytämme Longvida® Optimized Curcumin kurkumiiniuutetta, joka on patentoitu ja kehitetty yhdessä neurotutkijoiden kanssa, jotta se olisi mahdollisimman imeytyvässä muodossa. Longvida®:n kurkumiinia on tutkittu eri terveysvaikutuksien osalta, mukaan lukien hermoston tuen ja pitkäikäisyyden ja kognitiivisen terveyden edistämisessä. Lue lisää Longvida:sta.

OPTIMAALINEN YHDISTELMÄ - KURKUMIINI inkiväärillä ja B12-vitamiinilla on tehokas yhdistelmä. joka sisältää luonnon omia antioksidantteja näistä kasveista. Se on huolellisesti suunniteltu tarjoamaan optimaalista ja luonnollista boostia immuunijärjestelmälle sekä taistelemaan tulehdusta vastaan.

PUHTAIMMISTA RAAKA-AINEISTA. Me olemme etsineet maailmalta puhtaimmat, turvallisimmat ja tehokkaimmat raaka-aineet luotettavilta toimittajilta. Jotta voimme taata läpinäkyvyyden, kaikki raaka-aine-erät testataan, analysoidaan ja hyväksytään, sekä ne saavat eränumeron. Näin voimme taata jäljitettävyyden raaka-aineiden toimittajilta valmiiseen tuotteeseen saakka, sekä olla varmoja tuotteidemme aitoudesta. 

 

Valmistettu meidän omalla FSSC 22000 -sertifioidulla tehtaalla Seinäjoella.