ILMAISET TOIMITUSKULUT YLI 50€ TILAUKSIIN      

 

Kalaöljypohjaiset omega-3-valmisteet ovat olleet suosittuja vuosikausia. Ja syystä, sillä niiden terveysvaikutuksia muun muassa sydämelle, aivoille, nivelille, kognitiivisille toiminnoille ja hormonitasapainolle on tutkittu paljon.

 

Krilliöljystä on tullut koko ajan suositumpi vaihtoehtoinen omega-3-lähde terveystietoisten ihmisten keskuudessa. Ihmiset valitsevat krilliöljyn kalaöljyn sijasta kahdesta tärkeästä syystä: ensinnäkin, se on puhdas omega-3-rasvahappojen lähde, ja toiseksi, sen sanotaan imeytyvän tehokkaammin. (1)


Krilliöljy on peräisin etelänkrillistä (Euphausian superba), joita pyydetään Eteläisen jäämeren koskemattomista vesistä. Kalaöljyn tavoin krilliöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja EPA:ta (Eicosapentaenoic acid) ja DHA:ta (Docosahexaenoic acid). (2)


Krilliöljyn rasvahappojen sanotaan läpäisevän solujen kalvo hyvin, koska ne ovat fosfolipidimuodossa.

Odoo • A picture with a caption
 

Miksi olemme valinneet krilliöljyn?


Haluamme käyttää mahdollisimman puhtaita ainesosia. Tiedämme, että krilliöljy on 100% puhdas ja luonnollinen omega-3:n lähde. Lisäksi tiedämme täsmälleen, mistä se on peräisin - käyttämämme etelänkrilli on kestävästi pyydetty ja täysin jäljitettävissä.


Krilliöljy - turvallinen EPA- ja DHA-rasvahappojen lähde

Omega-3-rasvahapot EPA ja DHA ovat eniten tutkitut rasvahapot, ja niillä on tutkitusti monia terveyshyötyjä. Monet tutkimukset ovat paljastaneet, että näiden rasvahappojen saanti on tärkeää silmien, sydämen, maksan ja aivojen normaalille toiminnalle. EPA:n ja DHA:n lisäksi krilliöljy sisältää fosfolipidejä sekä astaksantiinia, joilla on myös myönteisiä terveysvaikutuksia.  


Fosfolipidit

Krilliöljyn rasvahapot ovat fosfolipidejä. Kalaöljyssä nämä samat rasvahapot ovat triglyseridimuodossa. Rasvahappojen muoto on yhteydessä tärkeiden omega-3:sten imeytymiseen. Fosfolipidien sanotaan imeytyvän paremmin kuin triglyseridien.

Fosfolipidit ovat kuin autoja, jotka kuljettavat omega-3-rasvahappoja soluihin - ne auttavat omega-3-rasvahappoja läpäisemään solukalvon. Solukalvot ovat monimutkaisia ja estävät monien ravintoaineiden pääsyn solun sisään. Fosfolipidien ansiosta ravintoaineet ja rasvahapot pääsevät solujen sisään helpommin.

Koliini

Koliini on elintärkeä ravintoaine hermoston, lihasten ja silmien normaalille toiminnalle. Se myös auttaa maksaa pysymään terveenä ja edistää rasva-aineenvaihduntaa. Vastikään julkaistiin tutkimus koliinista sekä sen yhteydestä aivojen terveyteen ja dementiaan. Se on ensimmäinen tutkimus, joka paljastaa koliinin olevan yhteydessä dementiaan. Koliini on mahdollisesti yksi ravintoaineista, jotka saattavat ehkäistä dementiaa. (3)

Ihmiskeho ei pysty tuottamaan tarpeeksi koliinia, joten sitä on tärkeää saada ruoasta.

Astaksantiini

Astaksantiini on krilliöljyn oma antioksidantti, joka myös aikaansaa krilliöljykapseleiden punertavan värin. Se on luonnollinen säilöntäaine, joka suojelee rasvahappoja hapettumiselta. Krilliöljy ei tarvitse muita lisäaineita pysyäkseen hyvänä.


Pienet kapselit

Fosfolipidien ansiosta krilliöljyn omega-3-rasvahapot ovat tehokkaita ja kestäviä. Fosfolipidimuotoiset rasvahapot tekevät mahdolliseksi myös pienen kapselikoon.


Ei kalan jälkimakua

Krilliöljyn fosfolipidimuotoiset rasvahapot sekoittuvat helposti mahalaukun nesteiden kanssa eivätkä aiheuta kalan jälkimakua, refluksia tai mahakipua.

Odoo • A picture with a caption
 

Länsimainen ruokavalio aiheuttaa riittämättömän omega-3:n saannin


Progress in Lipid Research -lehden tutkimuksessa selvisi, että 97% maailman väestöstä ei saa riittävästi omega-3-rasvahappoja. (4

Tyypillistä länsimaalaista ruokavaliota on väitetty yhdeksi syyksi ihmisten vähäiseen omega-3:n saantiin monissa maissa.


Toinen, vuonna 2017 julkaistu tutkimus osoitti, että suurella osalla USA:n ja Saksan väestöstä on liian vähän tietoa omega-3-rasvahappojen hyödyistä. Tutkimukseen osallistuneista 98 prosentilla oli alhaisempi omega-3-rasvahappojen taso kuin sydän- ja verisuoniongelmien ehkäisemiseen tarvitaan. (5).

 

Terveyshyödyt

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä sydämen ja verisuonien terveydelle.


Vastikään julkaistu seitsemän tutkimuksen katsaus totesi, että krilliöljy vähentää tehokkaasti "huonoa" LDL-kolesterolia ja triglyseridejä, ja voi myös lisätä "hyvää" HDL-kolesterolia. (6)

Omega-3-rasvahapoilla EPA:lla ja DHA:lla on runsaasti EFSA:n (European Food Safety Association) hyväksymiä terveysväitteitä. Ne edistävät veren normaalien triglyseriditasojen ja normaalin verenpaineen saavuttamista. Lisäksi DHA edistää normaalia näköä. DHA ja EPA yhdessä edistävät normaalia aivotoimintaa.

Tiivistetysti: omega-3-rasvahapot ovat normaalia terveyttä edistävien hyvien rasvojen tärkeä lähde.


Krilliöljyä tulehdusta vastaan?

Omega-3-rasvahappojen merkitystä tulehdusten ehkäisemisessä on tutkittu jatkuvasti enemmän. Huomio on suunnattu eritysesti krilliöljyyn, pääasiassa siksi, että se sisältää runsaasti fosfolipidejä ja astaksantiinia.

Eräässä tutkimuksessa selvisi, että krilliöljy vähensi tulehdusta aiheuttavien molekyylien tuotantoa, kun haitallisia bakteereja vietiin ihmisen suolistosoluihin. (7)

Apua mahdollisesti myös polvikipuun?

Tutkimuksessa, johon osallistui 50 lievästä polvikivusta kärsivää ihmistä, selvisi, että osallistujien otettua 30 päivää krilliöljylisää, heidän polvikipunsa ja polven jäykkyytensä vähenivät. (8)


Kuinka paljon krilliöljyä pitäisi saada?

EPA:n ja DHA:n saantisuositukset ovat 250-500 milligrammaa päivässä. EFSA:n suositukset ovat määriä, joilla EPA ja DHA tukevat verisuoniterveyttä ja edistävät sydämen, aivojen ja näön normaalia toimintaa. Nämä määrät suositellaan säädettävän jokaisen henkilökohtaiseen ruokavalioon sopivaksi. (9)Odoo • A picture with a caption
100% pure and natural OMEGA3 BOOST by Aarja Health®

Erityishuomiot:


Krilliöljy on useimmissa tapauksissa turvallinen ihmisille, mutta suosittelemme harkitsemaan ravintolisän käyttöä tietyissä tapauksissa, kuten (10):


Raskaus ja imetys: 

Krilliöljylisien käytöstä raskauden ja imetyksen aikana ei ole tarpeeksi tietoa, eli suosittelemme välttämään niiden käyttöä. Ota krilliöljyä ravintolisänä vain, mikäli lääkäri suosittelee.

Verenvuotohäiriöt:

Krilliöljy voi hidastaa veren hyytymistä, joten se saattaa kasvattaa verenvuotoriskiä  ihmisillä, joilla on verenvuotohäiriöitä. Heidän kannattaa olla varovaisia krilliöljyn käytössä.

Leikkaus:

Krilliöljy voi hidastaa veren hyytymistä, joten se saattaa kasvattaa verenvuotoriskiä leikkauksen aikana ja sen jälkeen. Lopeta krilliöljyn käyttö ainakin 2 viikkoa ennen leikkausta.

Diabetes:

Krilliöljy saattaa laskea verensokeritasoja ihmisillä, joilla on diabetes. Seuraa alhaisen verensokerin (hypoglykemia) merkkejä ja verensokeritasoasi huolellisesti, mikäli sinulla on diabetes ja käytät krilliöljyä.

Liikalihavuus:

Krilliöljy saattaa heikentää insuliinin tehoa ylipainoisilla tai liikalihavilla ihmisillä. Tämä saattaa kasvattaa diabeteksen tai sydänsairauksen kehittymisen riskiä.

Mereneläväallergia:

Jotkut mereneläville allergiset ihmiset saattavat olla allergisia myös krilliöljylisille. Ei ole saatavilla luotettavaa tietoa, joka kertoisi, kuinka todennäköisesti mereneläville allergiset ihmiset saavat allergisen reaktion krilliöljystä. Vältä krilliöljyn käyttöä tai käytä sitä varoen, mikäli olet allerginen mereneläville.


Ota yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää krilliöljystä tai tuotteistamme!

Kirjoittaja